Германия обяви България за област с висока заболеваемост

Федералното министерство на външните работи ни информира, че ще издаде предупреждение за пътуване за територията на България, като считано от 21 март 2021 г. страната ни ще бъде поставена в Списъка на рисковите области с висока честота на заболяванията от COVID-19 на института „Робърт Кох“, съобщиха от МВнР.

Българското посолство в Берлин обръща внимание, че за пътуващите от райони с висока честота на заболяванията, е необходимо да разполагат с доказателство, че нямат инфекция с коронавирус при влизане в Германия.

Те трябва да имат отрицателен резултат от тест, който при поискване да бъде представен на превозвача преди заминаване, на компетентния орган или на граничния контрол при влизане в Германия.

Всички влизащи в страната граждани подлежат на задължителна 10-дневна карантина, при спазване на разпоредбите на съответната федерална провинция.

От Външно припомнят, че всяка федерална провинция в Германия прилага правилото за карантина в адаптиран, съобразен с местните особености на разпространението на COVID-19, вид. От ведомството препоръчват на гражданите да проверяват предварително актуалните специфични изисквания за съответната провинция, към която пътуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *