ГЕРБ: БСП няма право да говори за пенсиите, които при Жан Виденов бяха 3 долара

„Недоумявам как БСП си позволява да говори за българските пенсии. Вие сте били при Жан Виденов, когато българските пенсионери са били с пенсии с покупателна способност от 3 долара“. Това коментира депутатът от ГЕРБ и кандидат за нов мандат Александър Иванов по БТВ в предизборен диспут със социалиста Румен Гечев, който на свой ред настоя за за необходимостта от промяна на данъчната система у нас.

Иванов коментира, че България има реформи в ход и ще работи за тях и занапред. Той бе категоричен, че у нас има добри икономически и социални практики, които са се доказали по време на пандемията.

„Всякакви такива социалистически вменявания, че богатите трябва да бъдат санкционирани заради своя просперитет, са неправилни“, каза Иванов. „В предизборна кампания сме и ваше право е да говорите каквито си неща искате, колкото и неверни да са те“, продължи Иванов. Той посочи, че правителството винаги е проявявало грижа за пенсионерите.

Относно справянето с пандемията с коронавируса, той обясни, че мярката 60/40 е помогнала 300 000 души да останат на работа. Харчовете, които пък са били направени, са благодарение на добрата финансова политика през годините, подчерта Иванов. Повишаването на БВП и изсветляването на икономиката са другите резултати, с които се похвали кандидат-депутатът. Той отбеляза и ниските нива на безработицата и повишаване на доходите. Един от основните приоритети на ГЕРБ-СДС е връщането на българите в чужбина.

ГЕРБ е доказал, че може да прави мащабни инвестиционни проекти“, отбеляза още Иванов. „Който не работи – не греши, но винаги с подкрепата на гражданското общество герб е намира път към управление“, добави той.

Иванов настоя, че ГЕРБ не иска вдигане на данъците. „След управление на БСП инвеститорите се отблъскват. Спряха ви европейските фондове“, категоричен беше той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *