Георги Самандов: „Български възход“ защитава националния интерес

Стефан Янев учреди партията „Български възход“. Като основна цел в програмата ѝ е заложено браненето на националния интерес на Република България. В деня на учредяването обаче съоснователят Ралица Симеонова напусна редиците.

„Ралица Симеонова е страхотен човек и професионалист. Тя е свободен човек и свободно изразява своята вола. Уважавам нейния избор. Упрекът ѝ не го намирам за резонен. Не съм забелязал да има странни хора в „Български възход“, заяви бившият заместник-министър на енергетиката и член на партията „Български възход“ Георги Самандов в студиото на „Денят ON AIR“.

Той обясни, че целите на политическата парти са свързани със защитата на националния интерес.

„Националният интерес има три стълба – сигурност, благоденствие и справедливост. Трябва да имаме сигурна външна и вътрешна политика, работеща икономика и работеща съдебна система“, отбеляза Самандов.

Запитан дали от „Български възход“ биха работили в бъдеще с „Продължаваме промяната“, събеседникът посочи, че партията е готова за избори и до този момент не са начертани червени линии за никого.

За гражданския протест тази вечер в подкрепа на правителството бившият заместник-министър на енергетиката изрази мнение, че е по-скоро митинг, а не протест. И добави, че му прилича на подготовка за нови избори.

Георги Самандов коментира пред Bulgaria ON AIR и ситуацията с енергетиката в страната.

„Службите трябва да установят дали има корупционни практики. Съмненията трябва да бъдат доказвани. В енергетиката нищо не се е случило от доста време насам. Анонсираните промени не са факт. Виждаме, че корабът плава, а няма капитан“, каза той.

И подчерта, че Германия, Великобритания и други европейски страни са анонсирали мерки, но у нас не виждаме подобен подход.

„Тънкият момент е да се види кой има нужда от компенсация. В момента компенсацията не е на парче, а на калпак. Сега бизнесът иска дългосрочна визия за това как да бъде компенсиран. Всеки един бизнес калкулира продуктите си на реалната цена. Точно заради това обикновените потребители не виждаме компенсациите в крайния продукт, който консумираме“, уточни гостът в студиото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *