Георги Кадиев: Проф. Кантарджиев е почтен, поне да бяха го уволнили честно

„За мен проф. Кантарджиев е почтен, ляв и с принципи. Поне да бяха го уволнили честно“. Това коментира във фейсбук Георги Кадиев по повод решението директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) да бъде пенсиониран.

„Проф. Кантарджиев помагаше в моя кампания като кандидат за кмет на София още в далечната 2009, когато вълната беше с ГЕРБ и никак не бе лесно да си срещу тях.

Нямам квалификация да оценявам професионалните му качества, но за мен е почтен, ляв и с принципи.

Поне да бяха го уволнили честно. Пенсиониране е толкова йезуитско и унизително“, написа политикът.

„Ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАРТИОТИ от ВМРО, заставаме категорично зад проф. Тодор Кантарджиев. Мотивът „навършена възраст за пенсия“ за премахването от му от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) е просто параван този достоен лекар, спасил през дългогодишната си работа и чрез съветите си по медиите може би стотици хиляди българи, от десетки вирусни вълни назад в годините, и особено от пандемията от Ковид-19, просто да бъде премахнат.“

Това се казва в позиция на ВМРО по повод новината за пенсионирането на проф. Кантарджиев, разпространена от пресцентъра на партията.

„Да, той беше част от Националния оперативен щаб. И да! Той не се криеше и срамуваше от това. Точно обратното. Той имаше смелостта да изрази собственото си мнение и да даде своята „народна рецепта“, достъпна за всяко семейство как да се предпазим и как да се лекуваме, се посочва в текста.

„Обиждайте, нападайте и обвинявайте НОЩ за каквото искате по политическа линия. Има за какво! Но да оспорвате личната експертиза на хората, доказана през годините – това вече е прекалено. Реваншизъм даже е меко определение“, посочват от ВМРО.

„Има морални доводи, които могат да се облекат в правни норми. Има обаче и правни доводи, които не са морално оправдани“, подчертават патриотите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *