Георги Динев и Стоян Стоев от ГЕРБ дръпнаха напред с преференциите

Битката за преференции в коалиция „ГЕРБ-СДС” в Пиринския край след парламентарните избори вчера не секва до последния момент. Получи се сериозно разместване на местата след обработката на 71,28% от СИК протоколите.

Разбира се, няма никаква интрига само в първото място, то е все така окупирано от младия кандидат-депутат с един депутатски мандат зад гърба си – Стефан Апостолов от Симитли. Той е получил 8694 преференции. След него обаче е интересно и наистина до пълното и окончателно обявяване на изборните резултати няма да се знае кой със сигурност влиза в новия парламент.

В момента с едни гърди напред са здосегашният депутат Георги Динев от Петрич с 4897 преференции и председателят на ГЕРБ в Сандански – Стоян СТоев, който има 3358 преференции.

След тях е Александър Мацурев от Банско с 2925 преференции, следват благоевградските кандидати – Димитър Урдев от Гражданската квота с 2858 преференции, Илиан Георгиев с 2288 преференции и Ивайло Златанов с 2151 преференции.

Почти сигурно коалицията „ГЕРБ-СДС” ще има четири мандата в Пиринския край. Възможно е да спечели и пет. Сигурни за парламента засега са водачът на листата Росен Желязков и Стефан Апостолов. Големият въпрос е кои ще станат техни колеги в Народното събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *