Ген. Атанас Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров

Ген. Атанас Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров

„Не виждам грешки в Стойчо Кацаров, има боязън в цялото правителство и президента. Действията на властта закъсняха, затягането на ограничителните мерки и сертификатите трябваше да се случат много по-рано. Нямаше разяснителна кампания за ваксиниране. Заради дребни политически сметки не се предприемат адекватни мерки“.

Това заяви пред NOVA NEWS лидерът на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“ Атанас Атанасов, цитиран от Епицентър.

По думите му трябва да се преценява тежестта на решението на КС относно гражданството на Петков.

„Има сериозна диаспора от млади хора, които получават и чуждо гражданство и не бива да ги лишаваме от политически права в България. Имаме големи съвпадения с „Продължаваме Промяната“ и това е основа за преговори“, сподели той.

Според него трябва да се вземат мерки за подпомагане на бизнеса и вярва, че при редовен парламент ще се успокоят цените на електроенергията.

„Наложително е да се освободят назначените от ГЕРБ ръководители на специалните служби и главния секретар на МВР, защото бяха подбрани калинки, удобни на миналата власт. Задачата им беше не да разкриват престъпленията, а да ги прикриват, но не президентът трябваше да назначава титуляри на тези позиции. Има хора, които нямат качества да ги заемат“, коментира Атанасов.

Той смята, че новоназначенията може да са предмет на спор между новото правителство и президента.

Относно темата за купуване на гласове, той подчерта, че във всяка област има сигнали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *