Ген. Атанасов за втори път ще е водач в Пиринско, зам.-кмет и бизнесмен в листата

Генерал Атанас Атанасов ще води депутатската листа на дясното обединение „Демократична България” в Благоевградска област. Лидерът на ДСБ оглавява за втори път листа в Пиринско след 2014 г., когато беше начело от Реформаторския блок.

Сред кандидатите за депутати са председателят на ДСБ в Разлог адвокат Иван Димитров, шефката на женския клуб на ДСБ в Благоевград д-р Виктория Каракостова, бизнесменът печатар Христо Смилков и Борис Джолев. В листата ще бъде и зам. кметът на Благоевград Василиса Павлова, която беше предложена от ДСБ за общински съветник през 2019 г., след което стана част от екипа на кмета Румен Томов.

Сред номинираните от „Да, България“ за листата са председателят на организацията в Благоевград Димитър Нешев, който е банков служител, бизнесменът Владимир Миленков-Ботев, благоевградският протестър Владислав Христов и Мустафа Емин от с. Рибново, пише в. „Струма“.

От третия партньор в коалицията „Зелено движение“ са предложени Наталия Димитрова и Владимир Милушев.

От гражданско сдружение ДЕН на екскмета на Плевен Найден Зеленогорски е включен благоевградският юрист Георги Мавродиев. В листата влиза шефката на адвокатската колегия в Пиринско Мария Георгиева, която е от гражданската квота.

Голямата изненада е отсъствието от листата на председателя на ДСБ в Благоевград, общинския съветник Калоян Ханджийски. Той сам се е отказал да участва, което е прецедент, тъй като беше острието на протестите през миналата година, за което плати висока цена – беше задържан в полицейския арест в София и съден за дребно хулиганство заради хвърляне на яйца по офиса на ГЕРБ в Благоевград, но беше оправдан от съда.

Окончателното подреждане на листата на „Демократична България“ ще стане ясно утре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *