Галчев и Нинджата ще ремонтират ВиК мрежата на 2 улици в Благоевград

Строителни обединения между фирмите „Галчев Инженеринг” ЕООД на съпругата и сина на бизнесмена Николай Галчев – Марияна и Любомир, и „ВИП Трейд енд Билд“ ЕООД на Николай Динков-Нинджата печелят поръчките за реконструкция на ВиК мрежата по 2 от общо 11-те улици, за които община Благоевград ще тегли кредит от 5 млн. лв.

Двете фирми заедно с „Енергоинвестинженеринг“ ЕООД, също с регистрация в София, с управител Цветан Видолов и собственик „Топлофикация – Враца“ ЕАД, обединени в ДЗЗД „Енерго Билд Ги 2020“, останаха без конкуренция в надпреварата за ремонт на улиците „Борис Сарафов“ и „Неофит Рилски“, след като преди около месец комисията начело с шефа на Правната дирекция в Общинска администрация Станислава Иванова отстрани от участие в мащабната поръчка почти половината участници.

Обединението на известните бизнесмени печели ремонта на ул. „Б. Сарафов“ с оферта от 857 856,71 лв. с ДДС, след като от участие в процедурата отпаднаха „Растер-Юг “ ООД и „Хидрострой“ ООД. За подмяната на ВиК мрежата по ул. „Н. Рилски“ предложението им е в размер на 328 439,064 лв. с ДДС, като отстранените от участие в поръчката фирми са „Булплан инвест“ ООД и „Грома Холд“ ЕООД, пише в. „Струма“.

Консорциумът между фирмите на Галчев и Н. Динков ДЗЗД „ВИК ВИП Трейд – Ги – Благоевград“ загуби възможност да ремонтира и ул. „Васил Априлов“ от осова точка 200 до осова точка 183 заради разминаване с 1 лев между предложената цена от 341 761,70 лв. без ДДС и посочената сума в Образец 2 от документацията за участие – 341 760,70 лв.

Комисията направила обстойна проверка и установила, че предложените в количествено-стойностната сметка цени са в размер на отбелязаната в Образец 2, а несъответствието лиши обедидението от трета поръчка за 410 112,84 лв. с ДДС. Ремонтът на ул. „В. Априлов“ ще се забави заради липса на избран изпълнител, което налага процедурата да се обяви и проведе повторно, тъй като и вторият кандидат „Грома Холд“ ЕООД бе отстранен от участие.

Благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг“, представлявана от Стефан Стоев и Костадин Костов, печели ремонта на ВиК мрежата по три улици – „Петър Стоянов“, „Сава Михайлов“ и „Патриарх Евтимий“. Общата стойност е 633 195,68 лв. с ДДС.

Ремонтът по ул. „Васил Априлов“ от осова точка 107 до осова точка 125 поема ДЗЗД „Ай Би Си – ИВ“, в което са благоевградското дружество „Ай Би Си-Консулт“ ЕООД на Милена Ризова и столичното „Ивкомплект“ ЕООД на Иван Попов. Офертата им за извършване на строителните дейности е в размер на 420 582,48 лв. с ДДС.

„Грома Холд“ ЕООД на Виктор Велев е дружеството, класирано на първо място за ремонт на ВиК мрежата на ул. „Алеко Константинов” срещу сумата от 461 739,46 лв. Ремонтите по ул. „Сергей Румянцев“ ще изпълни ДЗЗД „ГД Благоевград 2020“, обединяващо благоевградската фирма „Диана 7” ООД на Георги и Никола Шимбови и симитлийската „Георесурс“ ЕООД с управител Марио Павлов. Ценовата им оферта е 371 840,28 лв. с ДДС.

Очаква се идната седмица след изтичане на срока за обжалване на решенията за избор на изпълнител да стартират строителните дейности.

За ремонта на 11 улици община Благоевград ще изтегли 5 млн. лв. кредит, който благоевградчани ще изплащат следващите 20 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *