В първата събота на новия сезон: Караме ски за 20 лева в Банско

В първата събота на новия сезон: Караме ски за 20 лева в Банско

Дневната карта за ползване на лифт в Банско ще е 20 лева само в първата събота, 18 декември, от новия ски сезон. Това обявиха от фирмата концесионер на ски курорта на интернет страницата си.

Първоначално се очакваше Банско да отвори пистите на 18 декември, но заради снега в последните седмици и ниските температури има предпоставки сезонът да бъде открит на 17 декември, тоест ден по-рано. Очаква се обаче повече туристи да има през почивните дни и затова цената на лифт картата ще е само 20 лева на 18 декември.

В същия ден само срещу 10 лева гостите на Банско ще могат да ползват кабинковия лифт в двете посоки. Разходката до Бъндеришка поляна си заслужава и без ски, защото от 12 часа децата от ски клуб „Юлен“ ще направят демонстративно спускане.

Иван Обрейков от „Юлен“ сподели, че в ски зоната работят 8 снегоутъпкващи машини, а когато условията са подходящи, се включват и оръдията за изкуствен сняг.

Заедно със старта на сезона концесионерът на ски зоната обяви и цените на лифт картите за ползване на съоръженията. Така туристите, които са избрали да прекарат в планината коледните празници, ще купуват дневни лифт карти на цените от миналата година. От 17 до 26 декември цената на лифт картата за ден е 70 лева в Банско. За два дни е 134, а за три излиза 203 лв. на човек. От 27 декември до края на зимния сезон дневната такса за ползване на съоръженията в ски зоната става 79 лева, което е увеличение с 9 лева спрямо миналата година. Причината за скока са по-високите цени на тока, който е основен разход за функциониране на съоръжението.

На по-високи цени ще са и дневните лифт карти в Боровец този сезон, като до Коледа ще са като миналата година, а след това скачат на 75 лева, което е увеличение с 13 лева.

В Банско от 10 декември работи и ледена пързалка в часовете между 12 и 21 часа. Цената за каране на кънки е 17 лева за два часа за възрастни и 10 лева за деца. Предлагат се и кънки под наем, които са на цени 17 лева за възрастни и 10 лева за подрастващите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *