В очакване на Оскарите: Български актьори в Холивуд стискат палци на Мария Бакалова

Обратно броене за филмовите награди „Оскар“. По-малко от енонощие остава до 93-та церемония. Шанс за отличие има и българката Мария Бакалова. Евентуален успех за нея отваря врати и на останалите наши актьори в Холивуд.

Огромните статуетки „Оскар“ вече са заели местата си – тази година в чакалнята на историческата гара в Лос Анджелис „Юниън стейшън“. Тук ще се проведе основната част на церемонията с включвания от традиционния дом на Оскарите – „Долби тиътър“ и локации в Лондон и Париж.

За българските актьори в Холивуд 93-тото издание на церемонията ще е по-специално заради номинацията на Мария Бакалова.

Актрисата Мария Бобева от 15 години се опитва да пробие в Холивуд. Сега прави режисьорски дебют с късометражен филм и вече е предложила общ проект на Мария Бакалова.

Според нея, макар за някои ролята на Бакалова да изглежда лесна, е всъщност огромно предизвикателство.

„За мен такова нещо не много актьори биха могли да направят, защото първо обстоятелствата – не ти партнират актьори, а обикновени хора и тя е не е имала първи, втори, трети, пети дубъл, а само един, за което се изисква голяма смелост и много талант“, казва Бобева пред Би Ти Ви.

„За няколко месеца тя направи толкова много за България колкото нито едно правителство някога е правило. Навсякъде тук се говори за България заради нея, винаги се слага „българската актриса Мария Бакалова“, посочва тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *