В област Благоевград има най-много назначения и уволнения

За трета поредна седмица броят на новите безработни намалява. От 25 юли до 1 август регистрираните безработни в бюрата по труда са 3877 души, при 3974 за предходната седмица. Това показват данни на НСИ за влиянието на Covid-19 върху пазара на труда. Спрямо седмицата от 5 до 11 юли намалението на новите безработни е с близо 40%. Тогава са регистрирани 5890 безработни.

Хората, които започват работа, също намаляват през последните три седмици. Запазва се и тенденцията, започналата от края на юни, новорегистрираните безработни в страната да са повече от започналите работа. Но положителен сигнал, е че разликата между броя на съкратените е броя на наетите намалява. От 25 юли до 1 август постъпилите на работа са 3600 души.

В област Благоевград има най-много назначения и уволнения. За седмицата от 25 юли до 1 август в областта са регистрирани 417 безработни, а на работа са постъпили 400 души. На второ място е столицата с 331 нови безработни и 327 започнали работа. Най-малко съкращения пък има в Добрич. Регистрираните безработни там за седмица са 45 души.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *