В Гоце Делчев: Корнелия обещава „Спутник“ веднага, ако БСП спечели вота

Ако спечелим изборите, започваме незабавни преговори за внос на ваксината Спутник V и прилагани в други държави ваксини. Кабинетът не се справя с епидемията, ваксини няма. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова в болницата в Гоце Делчев.

„Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе страната. До днес 46 държави в света, между които редица европейски – Унгария, Чехия, Словакия закупиха ваксина Спутник V или китайската ваксина. Австрия води преговори не само да закупи, но и да даде възможност да се произвежда руска ваксина на нейна територия. Отговорните и загрижени за народа си държавници намират решение, нашият премиер – не иска“. Това заяви Корнелия Нинова в болницата в Гоце Делчев.

„От ГЕРБ отхвърлиха предложението ни в НС правителството веднага да започне разговори за внос на Спутник V. Вероятно защото са изхарчили парите и се страхуват, че ще им търсим отговорност. Нашата цел е да дадем решение. При спечелване на изборите, започваме незабавни преговори за внос на ваксината Спутник V и прилагани в други държави ваксини. Ще гарантираме достъп до ваксина и свободен избор от страна на българските граждани, за да има предсказуемост на мерките и сигурност за хората. „, категорична е Нинова.

Нинова очерта тежката картина в Югозападна България като проблем, който трябва да бъде решен незабавно.

„Болницата в Гоце Делчев е препълнена. Растат случаите на заразени в цялата страна. Ваксини няма. Правителството тотално се провали в борбата с епидемията. На моменти сме първи по смъртност, а сега сме последни по ваксинация. Некомпетентност и използване на болестта за политически цели се събраха в едно. Непоследователните и хаотични действия вредят на икономиката, след като безработицата и неравенствата се увеличиха.

Ние не можем да приемем това. Един от начините да се преодолят негативните ефекти от пандемията е доброволното ваксиниране“, заяви лидерът на левицата. По думите й именно тук е най- големият провал на Борисов. „Затова ще направим всичко възможно да осигурим ваксини за всички желаещи и да приложим нашия план за стабилност и предвидимост при решаване на кризата“, завърши тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *