Вървим към избори: ГЕРБ връща мандата, ако ПП не успее с кабинет

Вървим към избори: ГЕРБ връща мандата, ако ПП не успее с кабинет

Ако Кирил Петков не успее да състави правителство с първия мандат, ГЕРБ ще върне втория. Това обяви шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, след като парламентът гласува вота на недоверие срещу кабинета „Петков“.

Тя уточни, че има конституционна процедура, която трябва да се следва. Но не пропусна да вметне, че от няколко дни Петков обяснявал, че ще успее да намери 121 и повече народни представители, които да подкрепят следващия му кабинет.

Свидетели сме на първото подобно решение в 99-ия кабинет, за първи път падна след вот на недоверие, това ще остане историческо събитие. Декларацията на нашата група не е по този повод, тя е по повод един изключително важен въпрос. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, визирайки темата за отношенията между София и Скопие.

Тя определи френското предложение като най-доброто, нещо, което Кирил Петков и правителството му не направиха до този момент, Кирил Петков така и не успя да изготви българско предложение по казуса с Република Северна Македония, заяви Атанасова.

По думите ѝ Петков е настроил гражданите от двете страни на границата едни срещу други и е застрашил защитата на българския национален интерес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.