Възпитаничка на Езиковата сред 4-мата дипломирали се в Кралския холандски университет

Дъщерята Биляна Славева на бизнес семейството Димитър и Аделина Славеви от кочериновското село Мурсалево се дипломира в престижния холандски университет Universiteit Leiden. Тя беше един от 4-мата български младежи, които се дипломираха тази година в университета. От 600-те записали се заедно с нея студенти в първи курс дипломи взеха едва 300.

Да учи точно в този престижен университет, известен като Кралски, защото в него са учили холандските крале, а сега и наследниците на холандската династия, е мечта на Биляна още от ученическите й години в Благоевград, където завършва Езиковата гимназия. Биляна завърши специалност „Международни науки“, а за тържествената церемония по дипломирането от Мурсалево пристигнаха родителите й Димитър и Аделина, сестра й Ралица и близки приятели, пише в. „Струма“.

След дипломирането си Биляна остане да работи в Холандия, където вече е канена за преводач и технически сътрудник при международни изяви. В Холандия тя ще продължи образованието си, като смята веднага да запише магистратура.

Биляна е позната сред жителите на Мурсалево със страстта си – българските народните танци. От няколко години заедно със сестра й те са част от танцовия състав на народното читалище в Бобошево под ръководството на хореографката и танцьорка от ансамбъл „Пирин“ Гергана Грозданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Само 7 нови случаи на COVID-19 в Благоевградско
Next post Криза! Българинът си залага и апарата за кръвно