Вулгарни графити „цъфнаха“ на култово място в Благоевград

Вулгарни графити върху асфалта на пешеходната и велоалея към парк Бачиново в Благоевград смущават гражданите от около седмица. Демонстрацията на човешка арогантност започва малко след стълбите до моста към Джамията, а използваният искрящо бял спрей се натрапва в очите на минувачите, без дори да се взират в краката си, пише struma.bg.

Алеята е едно от любимите места за разходки на малки и големи, и най-малкото подобни картинки и изблици смущават хората.

В Община Благоевград няма подаден сигнал за „разкрасяването“ на алеята. Служителят, който следи камерите от видеонаблюдението, преди около седмица забелязал графитите, докато разхождал кучето си.

Опитал на другия ден да открие вандалите, като проследи записите, но се оказало, че местата, на които художникът с еротичен напън е „изливал таланта си“, са извън обхвата на камерите.

От общината информираха, че ще се предприемат мерки за заличаването на нецензурните графити, и припомниха, че подобна акция е правена в същия участък през август.

Наскоро бе проведена обществена поръчка за обновяване и разширяване на зоната на видеонаблюдение в общината, която предвижда монтиране на допълнителни камери на още места, включително и по алеята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *