Водка и девесил помагат срещу болестта на Хашимото

В нормални обстоятелства антителата, които произвежда имунната ни система, помагат за защитата на тялото срещу вируси, бактерии и други чужди вещества и тела. Автоимунно заболяване е, когато имунната система произвежда антитела, които атакуват тъканите на тялото и/или органите.

При болестта на Хашимото организмът не разпознава щитовидната жлеза и започва да изработва антитела срещу нея, a по този начин с времето жлезата се разрушава. Симптомите на болестта на Хашимото включват: умора, неочаквано покачване на теглото, повишена чувствителност към студа, мускулни болки, спазми, болезненост или скованост, болка, скованост на ставите или подуване на ставите, бледа, суха кожа, подпухнало лице, дрезгав глас, по-тежки от нормалните менструални цикли при жените, както и повишен холестерол в кръвта и депресия.

За да намалите неблагоприятните симптоми, които предизвиква заболяването, е добре да направите малко промени в хранителния си режем. Лекарите препоръчват да се намали до минимум приемът на рафинирани продукти. Това са олиото и бялата захар. Можете да ги замените със зехтин и мед например. Избягвайте храни с изкуствени подсладители, консерванти и спрете да пиете вода от чешмата, защото в нея има хлор. Добре е витамините да се набавят от храната, но ако не е възможно, може да използвате и капсули. Увеличете приема на витамин D, магнезий, калций и селен.

Като последна и най-важна стъпка се препоръчва билколечението. За най-ефикасната рецепта ви трябват листа от девесил. Измийте ги и ги нарежете на дребно, след което ги поставете в стъклена бутилка, така че да се покрие половината от нея. Шишето допълнете с водка (може и със силна ракия). Оставете да престои две седмици на хладно и тъмно място. Всяка вечер, преди лягане, правете дълбока гаргара с извлека, но в никакъв случай не поглъщайте течността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *