Водачът на Манолова в Пиринско: Борисов ни завещава тежко финансово наследство

От „Изправи се! Мутри вън!” имаме претенциите, че можем да управляваме държавата, имаме и хората, и компетентността и подкрепата да го направим. Това каза Димитър Делчев, водач на листата на коалиция от партии „Изправи се! Мутри вън!” за Благоевградска област.

Снощи в Благоевград и финансистът Бисер Манолов организираха публична лекция на тема, свързана с икономическото наследство, което ни завещава правителството на Бойко Борисов. Според тях седващото правителство трябва да е ново и да е снабдено с две неща – гумичка и молив. С гумичката да изтрие корупцията и безхаберието, което това правителство демонстрира ежедневно, особено във финансово отношение, а с молива – да се начертаят нови институции, които работят в интерес на хората и защитават хората.

Бисер Манолов беше категоричен, че държавата харчи прекалено много пари неефективно. Тези пари, ако бъдат похарчени умно, без тайни мисли за кражби, те ще се влеят в джоба на хората, ще се прави качествена инфраструктура и няма да отиват на вятъра, увери финансистът, който е участвал в съставянето на предизборната програма на коалиция от партии „Изправи се! Мутри вън!”.

Нашите експерти са компетентни, затова и програмата ни е от повече от 20 глави с истински, реално работещи мерки, увери водачът на листата в Пиринско Димитър Делчев. Той очерта идеите на коалицията за стабилизиране финансовото положение на държавата – на първо място реформи в съдебната система и въвеждане на електронно управление, за което до момента са похарчени над 1 милиард лева, но без реално то да съществува.

„Една от най-спешните мерки е да започнем въвеждането на електронна лична карта. Всеки един от нас, вместо да купува електронни подписи, трябва да си има в джоба електронна идентификация, с която да може да получава електронни услуги от целия свят. Тогава администрацията няма да има оправдание „Днес не работим, елате утре на гише 5, а после на гише 3”. Тогава администрацията наистина ще стане слуга на гражданите”, подчерта Делчев.

„Всичко това можем да преодолеем с пълен рестарт на системата. Наистина трябва хората, които управляват държавата да са експерти и после да политиканстват и да управляват държавата с мерки на крайния популизъм. Говоря за увеличаването на пенсиите, за заиграването със здравния сектор, където нещата явно са в пълен колапс. Говоря за образованието – отново заиграване с учителите. Всичкото това има еднократен ефект с много тежки последици и цената, която ще платим в дългосрочен план е тежка”, увери финансистът Бисер Манолов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *