Внесохме от чужбина 81 футболисти за един сезон

Внесохме от чужбина 81 футболисти за един сезон

В изминалия сезон в България играха общо 145 чужденци. Малко над половината от тях – 81 стъпиха по българските терени за първи път. Един беше отборът в първенството, който игра само с българи – ЦСКА 1948. Два пък бяха тимовете, които се обновиха почти изцяло с чужденци, които никога досега не бяха играли в България.

Това са ЦСКА и „Ботев“ (Пд). „Червените“ и „канарчетата“ се подсилиха с по 11 легионери. Повечето от тях качествени и подходящи за целите, които двата отбора преследваха. От ЦСКА трябва да отличим французите Амос Юга, Юнус Санкаре, Тибо Вион, ганаецът Бисмарк Чарлс, Фелипе Кайседо както и отличен халф като Феде Варела. В „Ботев“ (Пд) също уцелиха с Маркиньос, Емануел Току и Па Конате. При „Лудогорец“ също имаше обновление на повече от половин отбор и традиционно новите бяха качествени. Трябва да отбележим Алекс Сантана, Елвис Ману и вратарят Кахлина.

При „Левски“ – също може би обичайно не уцелиха с повечето чужденци, най-вече с Тома Даске, Файсел Рерас, Ребин Сулака и Билал Бари.

От челниците най-силно и с най-малко чужденци, включително и нови се представи „Арда“ – финал за Купата и четвърто място в първенството. От новите в „Локо“ (Пд) само Кристиян Илич се вписа добре, нещо което не може да се каже за Конър Руан, Паоло Уртадо и Филип Михалевич. Добра успеваемост обаче имаше в Монтана. Те изкара пари от Билал Бари, а Давид Кики направи много силни мачове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *