Внедряват електронната система за управление на градския трансторт в Благоевград

Внедряват електронната система за управление на градския трансторт в Благоевград

Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила претенциите на трима участници в обществената поръчка на община Благоевград за избор на фирма, която да внедри електронна система за управление на градския транспорт в реално време. Процедурата, която е за близо 1.5 млн. лв., бе обявена миналата пролет, а победителите в двете обособени позиции за внедряване на електронна система и инженеринг и монтаж на метални рамки за 80 информационни табла по спирките станаха известни на 31 декември 2020г.

В решенията за определяне на изпълнител кметът инж. Румен Томов посочва за първата позиция столичното дружество „Инфосистемс интернешънъл“ ЕАД, в чийто съвет на директорите са Аделин Андонов и Анатолий Дилов, чиято оферта бе в размер на 1 492 216,32 лв. с ДДС за изграждане на електронната система и Консорциум САППС – Благоевград-2020“, обединяващ „Новател“ ЕООД и Т-Системс Унгария АД за металните конструкции и чиято оферта бе 154 700,64 лв. с ДДС.

Девет фирми и консорциуми от страната и чужбина бяха подали документи за участие в надпреварата по първата позиция.

С мотив пропуски в документацията и че не отговарят на изискванията на възложителя, комисията отстрани от надпреварата „Балистик Сел“ ЕООД, „Сименс Мобилити“ ЕООД, Обединение „Благоевградтранс“, „Консултанска агенция по информационни технологии“ ЕООД, „Иком“ ООД, „Консорциул Телелинк Смарт Системс, обединяващ Телелинк сървисис Румъния С.Р.Л и Телелинк сити ЕООД, Trapeze Finland Oy и Консорциум САППС – Благоевград 2020“. До финала с оценка от 100 т. стигна само „Инфосистемс интернешънъл“ ЕАД.

Жалби в КЗК подадоха „Консултантска агенция по информационни технологии“ ЕООД , Консорциум „САППС – Благоевград 2020“ и „Сименс Мобилити” ЕООД. Претенциите и протестиращите не са зачетени и са оставени без уважение от 6-членния състав на КЗК, разгледал жалбите им. Процедурата по обжалване е причина изграждането на електронна информационна система в градския транспорт на Благоевград все още да не е стартирало.

Решението на КЗК подлежи на обжалване пред ВАС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *