Властите в Бахрейн предлагат ваксини на пилотите от Формула 1

Властите на Бахрейн обявиха, че са готови да включат служителите и екипите от Формула 1 в програмата за ваксинация срещу коронавирус.

Повечето от участниците в шампионата ще бъдат в Кралството в продължение на три седмици – първите тестове за 2021 г. ще се проведат на 12-14 март, а откриващото състезание е предвидено за 28 март. Това ще позволи на всеки, който иска да получи втора доза ваксина Pfizer 21 дни след първата.

От Ф1 обаче са отказали офертата. Очаква се отборите да направят същото. Говорител на „Либърти Медия“ отбеляза, че най-вероятно масовата ваксинация на болшинството от пилотите ще е във Великобритания.

В същото време стана ясно, че през 2021 г. пилотът на „Ред Бул“ Макс Верстапен ще работи с нов главен механик. Лий Стивънсън, който зае позицията през 2015 г. и работи с Даниил Квят през 2015 г., а след това и с Лудия Макс, обяви, че напуска позицията, за да получи нова роля в отбора.

„10 победи, 3 поплозишъна, 42 подиума… Никога не съм мечтал да направя такова невероятно пътуване с най-добрия състезател в решетката. Жалко, че не спечелихме титлата, но той определено ще го направи!“, написа Стивънсън в „Инстаграм“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *