Владимир Илиев е 9-ти в спринта от СК по биатлон в Йостерсунд

Само няколко часа след като Милена Тодорова завърши на великолепната осма позиция в женския спринт на 7.5 километра от Световната купа по биатлон, нейната половинка Владимир Илиев донесе ново престижно класиране за България в Йостерсунд (Швеция).

На същите писти, на които взе сребърния медал в индивидуалната надпревара на 20 километра на Световното първенство през 2019 година, троянецът се класира на девета позиция в днешния мъжки спринт. Той премина дистанцията от 10 километра за 23:22.2 минути, като допусна една грешка при стрелбата си от положение легнал. Неговото изоставане спрямо победителя Лукас Хофер (Италия) в надпреварата бе 55.1 секунди.

Другите двама българи, които застанаха на старт днес, Антон Синапов и Благой Тодев, завършиха съответно 49-и и 86-и с по два пропуска.

За Хофер, вчерашният успех е втори в кариерата в Световната купа, като той стиган до него с безгрешна стрелба. Втори на 4.0 секунди зад Хофер се нареди Себастиан Самуелсон (Швеция), който също повали и десетте си мишени, а тройката с пасив от 14.4 секунди и още една перфектна стрелба запълни Тарей Бьо (Норвегия).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *