Викат принц Хари да се сбогува с дядо си Филип?

Принц Хари вероятно ще бъде принуден да пътува спешно за родината, за да може да се сбогува с дядо си Филип. Според The Royal Observer, 99-годишният съпруг на кралица Елизабет Втора е вече трета седмица в болница. Изданието се позовава на свои доверени източници от двореца.

На 1 март принц Филип бе преместен от болницата в Лондон „Едуард VII“ в болницата „Свети Вартоломей“. Твърди се, че се е наложило изследване, което е свързано с хронично заболяване на сърцето. Първоначалната причина за хоспитализацията на съпруга на кралицата бе инфекциозна болест, която все още не е излекувана. Източници на The Royal Observer обаче твърдят, че в двореца вече се готвят за погребението на Филип…

Херцогът на Единбург принц Филип Маунтбатън е роден през 1921 година. През юни той ще навърши 100 години.

Според протокола, при смърт на принц Филип в държавата ще бъде обявен траур. До края на траура кралицата не трябва да се занимава с държавни дела, включително и да одобрява нови закони. Предполага се, че на погребението ще присъстват само членовете на кралското семейство, приятели на Филип и генералният секретар на Общността на нациите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *