Вижте на каква заплата е назначен Любен Милев в ЮЗДП

Вижте на каква заплата е назначен Любен Милев в ЮЗДП

Информацията на вестник „Струма“ от 17 ноември, че бившият заместник-кмет на Благоевград и общински лидер на БСП Любен Милев глади панталони за държавна служба в Югозападно държавно предприятие, се потвърди. Вчера той бе назначен за началник на отдел „Държавна собственост” в ЮЗДП. Отделът е само от няколко човека, които юристът Милев ще ръководи, но собствеността, за която ще отговаря, е огромна – създаденото през 2011 г. предприятие стопанисва 680 660 ха държавните горски територии в границите на осем административни области – Благоевград, Кюстендил, Перник, София град, Софийска и в стопанства от Ловешка, Пазарджишка и Пловдивска област.

Заплатата, определена от държавата за тази отговорна длъжност, е 1900 лв. Освен тях Милев, който е пенсионер от структурите на МВР, ще получава и солидна пенсия.

Припомняме, че соцлидерът искаше да бъде назначен за шеф на охраната към ЮЗДП – пост, какъвто няма в щатното разписание на предприятието, но възмущението на дърводобивните и дървопреработвателни фирми в региона от измислянето на една високоплатена държавна длъжност явно е отказало съветниците на президента Румен Радев, които натискат Милев непременно да получи началнически охранителен пост. В крайна сметка, макар и на малко по-ниска длъжност, бившият зам. кмет все пак е назначен за началник.

Това е поредната шефска длъжност в биографията на Л. Милев. Завършил начална педагогика и право в ЮЗУ, години наред той беше полицай, като дори стигна до поста заместник-директор и шеф на охранителния сектор в ОД на МВР – Благоевград. През 2010 г. го пенсионираха и Милев веднага стана част от екипа на бившия благоевградски кмет Костадин Паскалев, който го назначи за директор на дирекция „Нормативно-правно и информационно обслужване“ в общината.

През 2011 г. червеният Паскалев бе сменен от Атанас Камбитов от ГЕРБ и Л. Милев остана без работа. След като кметският пост бе спечелен от независимия, но подкрепен от БСП Румен Томов, последният създаде заради Любен Милев поста заместник-кмет по сигурността и го назначи в общината. Томов обаче освободи кметския стол, а с него трябваше да си тръгне и Любен Милев. Останал пак без работа, тази година той 2 пъти се кандидатира за депутат, но и двата пъти се провали.

Л. Милев отбеляза скромно новата си държавна служба в ЮЗДП – със своя снимка на фейсбук страницата на ОбС на БСП – Благоевград, но не в началническия кабинет на дирекцията, а пред паметната плоча на Никола Парапунов край с. Бараково. С това фото благоевградските социалисти започват кратка информационна кампания за обществеността, свързана с историята на едни от най-известните паметници и места, свързани с вековната история на БСП – Благоевград. Поводът е 108-ата годишнина от създаването на Благоевградската партийна организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *