Венци Стефанов: Боби Михайлов ме предаде!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg думите на Гриша Ганчев относно събранието на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което е взето решението за задължителна квота за играчи до 21-годишна възраст. Шефът на най-стария столичен клуб даде мнението си и относно фенския протест, който разклати из основи футболната централа.

„Думите на Гриша Ганчев не са истина! Аз, Йордан Лечков, Емил Костадинов и Наско Сираков предложихме да играят най-малко двама до 21 години. Най-малко двама. Това нещо беше гласувано и беше прието. Впоследствие, лично аз не знам как, стана да е един. Гриша Ганчев не знам да е предложил подобно нещо, още не ме е хванала амнезията. Можете да питате и останалите, чиито имена казах. Предложението беше на Сираков, ние четиримата го приехме. Досега в живота си не съм се извъртал, няма и да се извъртя. Не знам дали сме Белия балет, но сме хора, които не са си продавали никога душата и не са правили неща зад гърба на никого.

Нека бъдат спокойни за Белия балет, при нас има възпитани хора, нашата къща е подредена. Няма лумпени при нас, няма такива, които излагат България. Визирам Синия и Червения балет. За въпросния Изпълком е много вероятно г-н Ганчев да го е ударила амнезията или някой да не му е казал истината. Белия балет не се е въртял никога! И няма да се върти. Белия балет си има собствена политика и си я следва стриктно. Ако и г-н Ганчев следваше тази политика, щяхме да сме на едно мнение, но имаме крещяща разлика.

Скоро гледах мач на ЦСКА, имаше един българин в отбора и публиката пееше „играйте, армейци“. И си викам: „От коя армия бяха тия?! От армията на Дарт Вейдър ли? От армията на Рамбо ли? От армията на извънземните ли?“. Не разбрах за коя армия пеят хората и кой е армеец от тези на терена.

Преди години Боби Михайлов беше свален заради 15-20 лумпена, изложихме се пред родината на футбола Англия. Сега България се изложи пред УЕФА по най-грозния начин – видях хулигани, видях озверели физиономии на протеста, който трябваше да е мирен. Ако не се беше състоял този мач, България можеше да бъде изключена от УЕФА. Някой мисли ли го това! Личните пристрастия са си лични пристрастия. Аз не съм в Изпълкома и не съм фен на Борислав Михайлов, но това нещо в държавата не бива да се допуска, искат се оставки в полицията, в правителството, това не трябва да се допуска.

Заставам изцяло зад полицията, те бяха въвлечени в една конспирация. Заслужават уважение! Не може да се пали и да се руши! Един месец се приканват различни агитки да протестират. Добре, но защо пред стадиона – отидете пред Футболния съюз. Отидоха там веднъж и започнаха да чупят, идват на стадиона на Славия – и там чупят. Агитките на Левски и ЦСКА още не са ми платили нищо за щетите.

Пак казвам – не съм фен на Боби Михайлов! Той ме предаде. Не мога обаче да призовавам за такъв протест, защото такъв вид протест е против футбола, против спокойствието на хората. Изпочупени бяха автомобилите и имуществото на невинни хора, това ли е начинът? Изцяло съм зад полицията. Полицаите дори бяха меки, гледал съм протести в Германия, Франция, Англия. Каква работа имат протестиращите да хвърлят камъни по полицията и да палят колите? Кой им е дал това право? Как така чупиш чуждо имущество?! Това е вандализъм.

Какво имам предвид, че Михайлов ме предаде ли? Разочарован съм от някои негови решения. Едно от решенията е това за младите футболисти. Години наред говорим, че чужденците в първенството трябва да се намалят. Боби трябваше да удари по масата! А не да се крие зад Европа. Ние сме в Европа, добре – така е. А ако бяхме в Австралия бе, Боби? В Унгария нямат толкова чужденци, в Чехия също. Това съм апелирал пред Боби, но той не се вслуша. Бил съм стар, бил съм извън Изпълкома – на него не му изнасяше да има човек, който непрекъснато да му пили на главата да играят българи.

Бербатов, Стилиян Петров и другите от опозицията? Моля ви, ха-ха, какъв Бербатов, какви пет лева! Бербатовци, Стилияновци… Не ме занимавайте с приказки на Шехерезада, ха-ха. С Михайлов говорихме много пъти за българите – да, да, да, да, и нищо. Предаде ме! Накрая в нашия футбол се напълни с футболисти от кол и въже – Берое, Ботев (Пловдив), ЦСКА, Левски, Лудогорец. Говорим за футболни центрове! Хайде, в Разград е имало мазни борби преди, а не голям футбол, но в другите градове? Бонев, Чико, Тумби! Сега гледаме Мубуто, Тубуто, Вубуто. Левски пуска чат-пат по някой юноша, но това е Левски, ей! Ако стане Гунди от гроба и види, ще се хване за главата. Ако погледне какво са му направили отбора! Това е срамота. Как да имаме силен национален отбор! Ето затова Боби Михайлов ме предаде. Затова съм бесен! А разни лумпени правят протести и чак държавата се тресе заради това. Болни мозъци, тръгнали да правят ексцесии“, заяви Венцеслав Стефанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *