Бум на обаждания за РНК ваксини при личните лекари

Нормално е хората да искат да се имунизират с ваксина, около която няма толкова шумотевица. Това заяви пред БНТ д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на УС на Българския лекарски съюз по повод отлива от желаещи за ваксинация с препарата на „АстраЗенека“.

„При моите пациенти, имунизирани с „АстраЗенека“, нямаше тежки странични реакции. Имам пациенти, които държат да се ваксинират с нея, но и други, които не искат реакциите, които са температура и слабост. Именно и оттам, смятам, че тръгнаха нещата около препарата“, разкри още тя.

„Има недостиг на РНК ваксини. Всички лични лекари получихме по два флакона от „Пфайзер“ и „Модерна“. Лекарите поставят всички дози, които получават“, коментира личният лекар.

Хубаво е, че нещо се направи, за да има масова имунизация. Но трябваше да има РНК ваксини и за „зелените коридори“, и за кабинетите на общопрактикуващите лекари. Искаме да спрат опашките пред РЗИ-тата, а лекарите да могат да звънят за нужните им бройки, съобщи д-р Николова.

И в „зелените коридори“ лекарите получават 10 лв. на ваксиниран човек, каза още тя. „По отношение на РНК ваксините има бум на позвънявания“, разкри д-р Гергана Николова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *