БСП залага на системно увеличение на доходите на хората

БСП залага на системно увеличение на доходите на хората

„Кампанията мина много съдържателно, аз наистина съм много доволен – за първи път в такава степен тя беше насочена върху политиката, върху нашите предложения, не толкова върху критиките на предишните управления. Мисля, че това хората ще го оценят“. Това обяви пред БТВ социалистът и кандидат за депутат от БСП Кристиян Вигенин.

По думите на социалисти приоритетите на партията са свързани с нуждите на България, като сериозна реформа в здравеопазването. „Пациентът ще бъде пациент, а не клиент. Здравеопазването не е система, която трябва да работи за печалба, тя трябва да е фокусирана върху това да предоставя необходимите здравни услуги на гражданите“, допълни Вигенин.

Друг приоритет за БСП е образованието и решаване на сериозни проблеми в сектора. Също и силна икономическа политика, която да гарантира бързо икономическо развитие на страната.

„Не сме поставяли финални числа за ръста на възнагражденията и пенсиите до края на мандата, няма как отсега да знаем какви точно ще бъдат ефектите – може да се окаже, че поставяме граници, които ще бъдат надминати още в първите две или три години на следващото управление“, заяви кандидат-депутатът на БСП.

Той уточни, че БСП залага в цялата си програма на системно увеличение на доходите на хората, тъй като България е страната, в която най-голям брой от населението е подложено на риск от бедност.

„Увеличаването на доходите на всички български граждани ще се случи още в първите седмици и месеци на управлението, защото в програмата ни за първите 100 дни са предвидени поредица от мерки, които от една страна са насочени към справяне със здравната криза, но имат и силен социален и икономически ефект“, обясни социалистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *