Ботьо Ботев за разстрела: Имало е изучаване на обекта

Ботьо Ботев за разстрела: Имало е изучаване на обекта

Имало е добра организация на снощното убийство в София, като обектът е бил изучаван предварително. Това смята Ботьо Ботев, криминалист и бивш директор на отдел „Убийства“ в МВР.

Той отказа да направи оценка за показния разстрел и да коментира версиите. Според него всеки случай е индивидуален. В случая може да има и личен мотив, а не поръчково убийство.

„Убийствата са айсбергът на криминалната работа“, заяви пред бТВ Ботев. Ботев обясни, че не може да правим сравнение с това убийство и онези в годините на прехода. Той потвърди, че някои неща са се стабилизирали.

„Някои неща се стабилизираха, същевременно това, което се предприе, даде резултат“, коментира още топкриминалистът.

Предстои тази сутрин да се направи втори оглед от местопрестъплението, където Николай Драгополов бе застрелян в джипа си. Стрелбата стана около 20 ч. снощи на „Симеоновградско шосе“. И тази сутрин районът е отцепен, предаде бТВ.

Застреляният е собственик на автокъща. Той е пътувал в черен джип Мерцедес „G“ класа. С убития е пътувало и момче на 11 г. Той е син на жената, с която Драгополов е пътувал. За щастие детето е невредимо.

От разследващите стана ясно, че убитият е с богато криминално минало. Една от версиите за убийството е конфликт на интереси. Предполага се, че убиецът е причакал жертвата на светофара и е стрелял.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *