Босилекът мори брадавиците

Брадавиците представляват малки, кожни разраствания, които могат да бъдат изключително неудобни, дразнещи и депресиращи. По същество представляват доброкачествени кожни образувания, причинени от вируси. Повечето се причиняват от човешки папиломен вирус (HPV), който заразява най-горния слой на кожата и предизвиква усилен растеж, образувайки брадавици.

Въпреки че те се считат за заразни, не е необичайно само един член на семейството да ги има. В допълнение те често засягат само една част от тялото (като ръцете или краката), но те могат да се разпространят и в други области.

Антивирусните компоненти на босилека се смятат за полезни при унищожаването на вирусите, което го прави една от най-големите природни средства за брадавици. Стрийте 1/4 чаена чаша листа от босилек, докато не се получи смес с гъста консистенция. Нанесете върху засегнатата област и покрийте с превръзка, като прилагате всеки ден в продължение на една до две седмици.

Брадавиците са причинени от вирус, така че един от най-добрите начини да се отървете от тях е да увеличите способността на тялото да се бори с тях. Всъщност много хора забелязват, че брадавиците се появяват, когато се чувстват уморени, болни или изтощени.

Осигурете си достатъчно сън и се упражнявайте редовно. Използвайте билкови средства за подсилване на имунитета като астрагалус, ехинацея, витамин С, цинк, куркума и котешки нокът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *