„Борса“ за марихуана спипаха в Търново, стоката доставял петричанин

Депо за разпространение на марихуана е разкрито във Велико Търново, съобщи на брифинг окръжният прокурор Христо Христов. Първоначално са задържани осем души, от които четирима са с повдигнати обвинения за разпространение и държане на наркотичните вещества.

При полицейската акция в апартамент във Велико Търново са открити 21 килограма суха маса марихуана, която е била подготвена за разпространение на територията на цялата страна, уточни директорът на ОД на МВР комисар Димитър Машов.

При последвалите обиски и на други адреси в областния град са открити още два килограма марихуана, така задържаното количество е над 23 килограма, на обща стойност 126 хиляди лева, посочи наблюдаващият прокурор Цани Попов.

Сред задържаните с мярка до 72 часа и с повдигнато обвинение, са двама мъже, обитавали апартамента – единият на 23 години, бивш студент с прекратени студентски права, непознат на полицията и по-възрастен мъж, който е криминално проявен.

Друг мъж от Петрич, който е доставял „стоката“ и четвърти, който им е помагал, добавиха от полицията. През следващата седмица от прокуратурата ще поискат постоянна мярка „задържане под стража“. Претърсвания са осъществени и на територията на съседни области, работата по случая продължава.

За миналата година на територията на Великотърновска област са били повдигнати обвинения за разпространение и притежание на наркотични вещества на 121 лица, от тях 51 са били задържани под стража, а 71 са предадени на съд, като преобладаващата част са с влезли в сила присъди, посочиха от прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *