Борис Джонсън се облажил незаконно с апартамент?

Бившият главен прокурор Доминик Грив определи Борис Джонсън като „вакуум на почтеността“, тъй като министър-председателят беше подложен на натиск да обясни как ремонтът на апартамента на Даунинг Стрийт е платен за експлозивна атака от бившия му главен съветник Доминик Къмингс, съобщава Гардиън .

Правителството заяви, че Джонсън е платил за ремонта, като според съобщенията е струвал 58 000 британски лири, но в експлозивна публикация в блога Камингс твърди, че премиерът е потърсил външно финансиране от поддръжниците на консерваторите. Грийв, дългогодишен критик на премиера, се присъедини към лейбъристите, призовавайки Джонсън да обясни как е финансирано обновяването на имота на Даунинг Стрийт

Бившият главен прокурор заяви пред предаването „Днес“ на BBC Radio 4, че смята, че е станало „съвсем ясно“, че на Джонсън е даден „значителен подарък“ за санирането на апартамента, като добави: „Всичко е дим и огледала. Той не е казал кога е решил да го изплати или дали сега го е изплатил. “ Сравнявайки предполагаемия план от 58 000 британски лири с подарък на министерско пътуване в чужбина, Грийв казва: „Ако министър замине в чужбина и получи златен часовник от друг външен министър, той трябва да го върне на правителството или да го купи обратно. В крайна сметка той не получава 58 000 британски лири – ако това е цифрата – за ремонт на вашия частен апартамент в Даунинг Стрийт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *