Борис Джонсън: Отивам на кръчма за халба бира

Британският премиер Борис Джонсън потвърди, че от 12 април Англия ще влезе във втората стъпка от пътната карта за облекчаване на ограниченията по отношение на съществуващия локдаун заради Covid-19.

С бързото провеждане на програмата за ваксинация в Обединеното кралство и намаляването на броя на новозаразените с коронавирус, Джонсън заяви, че Англия ще продължи към етап 2 от своята пътна карта от следващия понеделник.

На специална пресконференция британският премиер каза, че сам ще отиде на кръчма за халба бира.

„В понеделник, 12-ти април, сам ще отида на кръчма и внимателно, но необратимо ще вдигна халба бира до устните си“, посочи Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Новият етап от разхлабване на мерките ще включва възобновяване работата на магазини, фитнес зали, зоологически градини, ваканционни къмпинги, услуги за лични грижи, бирени градини и ресторантьорство на открито от всякакъв вид.

Борис Джонсън обаче допълни, че хората трябва да продължат да работят от вкъщи, когато това е възможно, и да минимизират вътрешните пътувания, каза правителството.

Премиерът също така добави, че ваксинационните паспорти могат да бъдат полезни за международни пътувания и че има вероятност клиентите да бъдат помолени за доказателство за ваксинация, когато отиват до даден местен бизнес. Независимо от това, няма да има гласуване по въпроса през следващите няколко етапа от пътната карта за облекчаване на Covid ограниченията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *