Борисов: Получаваме допълнително 1,258 млн. ваксини

1,258 млн. допълнителни дози ваксини ще получи България през следващите месеци – април, май и юни. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов с изявление във Фейсбук.

Борисов даде да се разбере, че това е резултат от изключителната работата на хората от екипа за преговори.Благодари на шефката на ЕК Урсула фон дер Лаен, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, но и на председателят в момента на Съвета Антонио Кошта, с когото вечерта говорили няколко пъти , с когото споделили тази „радостна вест“. По думите му тя е радостна за цяла Европа, защото показва солидарност. Показва, че държавите – членики могат да се отказват в полза на една или друга страната, за да има солидарност и всички юни месец да минем през 5 % ваксинация“,каза премиерът.

Благодари и на австрийския си колега Себастиан Курц и останалите колеги, с които толкова много часове и дни наред, работили по темата. Така България ще получи точно 1 259 728 дози ваксини

Той напомни, че сме получили над 200 000 ваксини , а само вчера сме били поставили 16 000 дози.

„Е, ако имахме държавен глава, а не кандидат за президент или кандидат за лидер на една партия и изборите бяха само с една седмица по-нататък….Виждате пикът на вълната вече е надолу. Ваксинираните стават повече от заразените. Оздравелите стигат броя на заразените. Щеше да е много по-спокойно и нямаше да се налага в такава екстремна ситуация да подготвяме и машинното гласуване и всички мерки“, каза Борисов.

Накрая честити внукът на проф. Венцислав Мутафчийски, който се казвал Виктор. „Да му е жив и здрав и той на нас“, заключи премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *