Борисов показа поредния грандиозен строеж в страната

За министър-председателя Бойко Борисов няма почивен ден. Днес той е на обиколка във Ветрино, а заедно с него е енергийният министър Теменужка Петкова. В нейно присъствие Борисов коментира обезпечеността с газ на България и разкритикува тези, които говорят каквото и да е, само за да се харесат на някого.

,,Това е за тези, които обичат да приказват за газификация, които обичат да говорят за транзитна газ… десетилетия сме се наслушали на приказките им и сега да им покажем поредния грандиозен строеж, който върви в моментаж. Това са тези т.нар. газови магистрали на газовия хъб „Балкан“, посочи Борисов.

Десетилетия след това българите ще получават транзитни такси от всеки, който иска газ в региона. Десетилетия наред газовият хъб „Балкан“ ще е фактор. Защото, като слушат хората дебатите, могат да останат с други впечатления. Даваме възможност на всички, но транзитните такси остават само за българите – поне 70 години, но като прибавим сега Чирен, ще сме 100% енергийно независими. Никой да не може да ни спира кранчето, заяви Борисов.

България става незаобиколим фактор благодарение на нашата дипломация и политическа воля, защото иначе тя щеше да бъде оставена от тези псевдо, те са си направо предатели, само за да се харесат на някого, коментира премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *