Борисов подозира президента в лъжа, че се е ваксинирал

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази съмнения, че президентът Румен Радев се е ваксинирал. Припомняме, че държавният глава изненадващо разкри в края на август пред журналисти, че се е имунизирал срещу ковид.

Миналата седмица таблоид обаче обяви, че Радев може и да лъже.

Бойко Борисов се включи със закъснение в среща на КНСБ с партия ГЕРБ в централата на синдикалната конфедерация. Бившият премиер се отклони от зададените теми на събитието и отново атакува президента Радев и служебния кабинет, като направи сравнение с управлението на държавата преди това.

Във връзка с ковид кризата Борисов изрази съмнения дали въобще ще се проведат избори при толкова новозаболели на ден.

„Светът намери рецептата, изнамери ваксините, България ги осигури в пълния обем. И когато трябваше да се вземат тежките решения, както президентът Макрон, канцлерът Меркел, президентът Байдън, пък ако щете дори и в Русия, в Китай пък да не говориме, ние тогава заложихме надеждите си на антиваксърите. До ден днешен още аз не съм чул и президентът Радев къде се е ваксинирал, ваксинирал ли се е, с каква ваксина се е ваксинирал – да даде пример за хората. Тотално объркан“, атакува Борисов.

Той отново подхвана енергийната тема. До момента лидерът на ГЕРБ не виждал мерки в подкрепа на бизнеса във връзка с високата цена на тока.

Бойко Борисов дори обяви, че не знае в момента как се работи по газовия интерконектор с Гърция – тема, по която той е обвиняван, че е действал твърде мудно поне в последните шест години.

Според него веднага трябвало да започнат да се строят 7-и и 8-и реактори на АЕЦ „Козлодуй“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *