Борисов: Отваряме и затваряме като ластик, до юни ще излезем от пандемията

Борисов: Отваряме и затваряме като ластик, до юни ще излезем от пандемията

До края на месеца ще минем 700 000 ваксинирани, убеден съм. Това означава към 1,5 млн. българи да са или ваксинирани, или да имат антитела. Разчитам много на личните лекари – по 10-15 000 ваксини на ден да се поставят. До май-юни ще излезем от пандемията. Това каза премиерът Бойко Борисов във включване на живо във Фейсбук при инспекция на спортна зала в Бяла. Заедно с него е и спортният министър Красен Кралев.

Днес имахме съвещание с министъра на здравеопазването проф. Ангелов и с главния държавен здравен инспектор доц. Кунчев на базата на тези резултати с ваксинирането да започваме да разхлабваме мерките. Детските градини и яслите от понеделник, училищата, когато децата се върнат от ваканция, практическите занятия, откритите площи на заведенията. Разбира се, на първо място в заповедта са театрите, филхармониите, галериите, музеите. Също така фитнесите, СПА центровете.

Зимните ни курорти работят на макс. Мисля, че в тази изключително тежка ситуация за света това е оптималният вариант между ограничителни и щадящи психиката на хората мерки. Църквите и джамиите работят. Виждате в Холандия – попове бият журналисти. Представете си докъде са докарали хората с тези пълни локдауни. Ние затова като ластик отваряме-затваряме през 10-15 дена, заяви Борисов.

Нашите опоненти не са направили нищо, само бърборят. Мои политически опоненти се гласят да управляват с минимален процент, разчитат след изборите партиите да подкрепят глупостите в програмите им. Но след това кой ще им направи кворум? Искат да заблудят избирателите. Социологическите агенции дават разлики 4-5-6% разлика между ГЕРБ и останалите партии. Може ли да водиш с толкова, а те да се готвят да кажат, че изборите не са честни. Защото са бити, защото са победени, защото не могат да защитят приограмите си. Как да защитиш програма, в която казваш, че ще вдигнеш данъците и ще направиш болниците държавни? Затова вие само показвате, хората да си направят изводите, обърна се премиерът към присъстващите на инспекцията.

Единствената им цел е суматоха в държавата, да няма стабилност. Само в такава обстановка те могат да виреят. Само че това хубаво ли е за хората, за градовете, за селата? Досега БСП се хвалеха, че имат президент. А той се издига сам, казва им, че е спечелил изборите без тях. Да са живи и здрави, каза още Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *