Борисов: Избирателят постави ГЕРБ на първо място и ние ще подходим отговорно

Българският избирател категорично постави ГЕРБ на първо място и затова ние отговорно ще подходим при нашето предложението за съставяне на правителство. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Пояснява, че ситуацията с пандемията остава тежка в света и ние действаме разумно.

„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те са страхуват от демокрацията. Един служебен кабинет има ролята да организира честни избори“, казва той.

Изтъква, че изборите, които се провели у нас, са били прозрачни и добре организирани. „Това е становището на международните наблюдатели от ОССЕ. Страховете, които се опитваха да наложат нашите опоненти, че ние ще опорочим вота или ще направим нещо незаконно и недопустимо, отново останаха една голяма лъжа.“, казва още премиерът.

Напомня още, че през последното денонощие оздравелите от коронавируса са повече от новозаболелетие. „В други държави има повече заразени, въпреки че ограничителните мерки са много по-строги. В следващите 2 месеца очакваме допълнителните 2,7 милиона ваксини на Пфайзер, които ще получим благодарение на европейската солидарност.“, завършва той.

Във видеото към поста си пък Борисов изтъква, че една по една ваксините биват опорочавани и хората се плашат. „Дали търговка война, има кой да каже“, казва той. Изтъква, че сега е започнало да се говори и за тази на Джонсън и Джонсън“. Напомни, че едни от първите ваксини, които им предложили ЕК били Астра Зенека, Пфайзер, Модерна, както и „Джонсън и Джонсън“. Сега обаче за две от тя се оказвало, че има риск.

„Това може да ни попречи на ваксинационния план“, казва още Борисов, но добавя, че поне за сега с Пфайзер хората са спокойни и заръча максимално да се поставя. Изтъкна, че вече се говори и за френски щамп на коронавируса, както и че се подготвят договори за ваксини за 2022-23 година. „Фактът, че ЕС се готви с такива договори, означава, че тази пандемия не се очаква да отмине лесно и да се размине“, заключва Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *