Борисов за опонентите си: Освен провокации, друго не могат

Борисов за опонентите си: Освен провокации, друго не могат

Министър-председателят Бойко Борисов посети днес Старозагорската епархия. Там той получи благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм-паметника Рождество Христово в гр. Шипка.

,,Някои идват на 3-ти март тук, веднъж в годината, снимат се, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка. Тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено, ще направим на манастира и другото крило, както искате. Оказахме помощ и за джамии в Разград, защото ние живеем в мир. Вашите молби са заповеди за мен. Камбанарията всеки момент щеше да падне и нямаше какво да осветяваме“, посочи Борисов.

,,53 метра ще бъде скелето от земята до камбанарията“, каза представителка на фирмата-изпълнител на ремонта.

Не може тези паметници, които пазят паметта на нашите герои, да не бъдат в брилянтно състояние, отбеляза Борисов.

Владиката пък го покани догодина да дойде на 100-годишнината на храма. Има ли вяра, има народ, има морал, има бъдеще, така че работете. За радост все повече хора се обръщат към църквата, заяви премиерът.

След това министър-председателят посети и местното читалище в града, което в момента се ремонтира със средства, отпуснати от правителството.

,,Каква разруха? Ето, ремонтираме, възстановяваме – и паметника на Шипка, и църквата, и читалището“, изреди премиерът Борисов пред кмета на Шипка Василка Панайотова, която благодари на кабинета за отпуснатите средства.

Трябва да се обичаме… обичай врага си. Освен провокации, друго не могат, сподели Борисов пред жител на града, който изрази възмущението си от поличитеските опоненти на премиера, които са се обединили срещу него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *