Борисов: Всеки ден чакам да бъде разпуснат този парламент

Всеки ден чакам да бъде разпуснат този парламент. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно със здравния министър Костадин Ангелов посрещнаха поредната доза ваксините, която пристигна у нас – 270 000.

Борисов заръча на Ангелов да ваксинират по 30 000 на ден и на максимум да действа системата. Благодари на колегите си за добре свършената работа. Премиерът поясни, че техните критици могат да видят с какви мерки съседните държави са на нашето ниво – пълен локдаун. Цитира данни на института „Робърт Кох“. Сега сме били на нивото с Австрия. Можем с чест да кажем, че сме приключили и третата вълна, каза той.

„Не мога да схвана тази къса памет“, каза Борисов. Поясни, че тези усилията ни не са малки. „Какво щеше да стане, ако тази вълна беше отишла на 6-7-8 000 заболели“, попита Борисов. И добави, че сега се сравняваме с Белгия и Австрия.

За последните 3 дни имаме 323 предотвратени опити за нелегално влизане в България. Отново похвали славните граничари, като натискът към Гърция и Турция бил страховит. От Гранична полиция поясниха, че се справят и имало увеличение на мигрантския натиск по двете граници. За първите три месеца имало 4-5 пъти увеличение по двете граници.

Коментира и промените в ИК, като поясни, че проблемът с вота в чужбина не е решен, тъй като няма методология колко депутата ще влязат от там. Коментира изказване на доц. Киселова пред БТВ, че била хибридна система. Борисов поясни, че в закона няма тълкование, а в секциите над 300 избиратели е 100 % машинно гласуване. Напомни, че бюлетини се печатницата на БНБ, но протоколи и други документи са в печатницата на „мастити депутат“ от БСП. Пак повтори, че при възможност ще има видеонаблюдение при боренето.

В желанието си да мъстят, не знам защо, се сговарят“, каза той. „За всичко друго се сговориха, но не и за кабинет“, добави той. След това подхвана и темата с ЦИК, като коментира и правилата за избор на членове одобрени преди ден от президента Румен Радев.

„Българският народ е мъдър, той ги наблюдава. Ние сме отговорни. Готвим се за всякакви правила“,каза той. По думите му шеф на ЦИК ще стане някой от партията на ИТН.

Отново напомни, че опонентите му не коментират важни международни теми. По думите му това е най-краткия парламент и предложи, че още ще се бави разпускането на НС, за да приемат важни неща. „Всеки ден чакам да бъде разпуснат този парламент“, каза Борисов.

Поясни, че е за стабилна държава. Помоли ако има симпатизанти на ГЕРБ, които мислят да отиват да протестират, да не го правят. „Аз съм за диалог“, каза Борисов.

Поясни, че опонентите му могат да направят правителство за 15 дни, за да свършат важните неща. След 15 дни могат да подадат оставка и пак ще се отиде на избори. „Какво е това нахалство. НС работи, а не искат да правят правителство“, каза Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *