Борисов: Бих наложил локдаун, и то още преди две седмици

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е на обиколка из страната – този път в селата в община Хаджидимово и по специално около село Блатска, където преди време се бе скъсала дигата, а сега ремонтът на моста над реката е завършен.

Борисов бе придружен от кмета на Хаджидимово Людмил Терзиев. След това лидерът на ГЕРБ се отби в самото Хаджидимово, където се срещна със симпатизанти и бе посрещнат с питка. Там той провери как е бил изграден физкултурния салон към местното училище, за което кабинетът на ГЕРБ отпуснал пари. Борисов призова пред учителите гражданите да се ваксинират, защото това е спасението от пандемията. „Като се мине над 70 %, вече ще е друго“, каза Борисов. И добави: „Ваксинираме, ваксинираме. И работа“.

Той получи за подарък икона и се пошегува, че не бива да става като президентския съветник Пламен Узунов с торбичките. „За първи път министър на образование стана академик по време на министерстването си в подупечно заведение. Можеше да изчака. И Краси Вълчев едни професор да стане. Тях не ги е срам“, каза Борисов и добави: „Ето Янаки Стоилов го пратиха в КС, за да може да си взимат решения в тяхна полза и да не може да се случва както с решението от онзи ден“.

Лидерът на ГЕРБ поздрави хората за новия салон и улици, както и моста над река Места. „Това , което съм поел като ангажимент, съм го изпълним“, каза той. Поздрави и образователния министър Денков, че е успял да стане академик в БАН. „Продължават да си назначават хора независимо, че има 2 седмици до изборите“, възмути се Борисов.

„Чувството за вина е чувство за отговорност. Тогава виновен трябва да се чувства неговия началник – Румен Радев. Това го казва КС, не аз. И в затвора да отидеш, никой не казва: Аз съм виновен. За тях законите за за другите хора и като пречат- да се сменят“, каза Борисов.

Цитира думите на Манолова и Христо Иванов за броенето на разписките и че това може да опорочи изборите. Той напомни, че резултатите от машините могат да се фалшифицират и сега ЦИК е решило да се броят бележките. Според него това не е договаряне. Не знам защо тогава се правят ревизии. Къде е лошото като мине изборите, СИК да си преброи. Единственият риск е да не съвпадне със софтуера, който може да прехвърли към други партии, както стана в чужбина. Сега ако имаше квитанции, за да ги сравним, щеше да излезе далаверата“, каза Борисов.

Относно възможността за локдаун, Борисов призова на ден да се слагат 50 -60 000 ваксини на ден. За една седмица са починали 1000 души. Ние продължаваме да философстваме. „След като пандемията отиде на върха, затваряш. Това са слаби хора“, каза Борисов. Цитира изказването на Стойчо Кацаров от по-рано през деня, че при първия локдаун нямало информация за вируса, а сега вече не е така. „Нямате шанс без да затворим. Ако искате оставете така, че хората да измират. Това ще е на ваш гръб“, каза Борисов. И излъгаха народа със зелен сертификат, каза Борисов и добави, че с издаването на сертификат само след първата доза е излагане на хората без броня. Поясни, че би наложил локдаун и то още преди две седмици. Обвини властта в безотговорност. „Негодникът отива и ме дава на прокурор, защото съм издал, че ваксината е с изтекъл срок“, каза още лидерът на ГЕРБ по адрес на Кацаров.

„Сега търсят някой да каже правилното решение, а след това да кажат: Борисов каза, че трябва локдаун“, поясни лидерът на ГЕРБ. Той изтъкна, че болниците са препълнени, а медиците уморени. Борисов заяви, че е готов да излезе на дебат с Радев по всяко време, но целта не е всеки да се прави на бабаит. „Какво ще ми каже. Колко е цената на тока?’, попита той и разкритикува властта, че няма мерки за подкрепа на бизнеса, който изнемогвал.

„Кое е по-добре, когато управлявахме ние?“, попита още лидерът на ГЕРБ и напомни, че всички са получавали пари – медици, полицаи, бизнеса.

„Кажете какво искате от нас, за да го направим и да вземете правилното решение. Когато аз взимах решение, Радев ми се подиграваше от Шипка, че няма вирус“, каза Борисов. И повтори: „Локдаун трябваше да въведат още преди 2 седмици“. Според него властите сега „лъжат“ и родителите за тестовете в училищата и попита какво става, ако дете се окаже болно и дали другите ще бъдат карантинирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *