Борислав Сандов: Пламен Николов не ми изглежда като човек, който ще взема решения

Не познаваме добре г-н Пламен Николов, не ми изглежда като човек, който ще взема решения в тази страна, а всъщност това е най-тежката отговорност. Това заяви в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ Борислав Сандов, депутат от ПГ на „Демократична България“.

Не сме го чували да изразява мнения и позиция, защото беше предложен в последния момент с технически финтове. Накрая се оказва, че едни други хора редят кабинета, смята Сандов.

По всичко изглежда, че Слави Трифонов взима решения в тази партия и е най-нормалното нещо да седне и да говори с хората, от които търси подкрепа, в това число и с нас, но няма такива разговори, обясни Сандов.

Аз се питам, ако Слави Трифонов взима решения и не иска да води такива разговори, защо трябва да говорим с Пламен Николов, каза депутатът от „Демократична България“.

Не искаме постове, не сме никога заявявали каквито и да е постове и ако това го твърди Слави Трифонов, означава, че той си позволява да не казва истината още от самото начало, категоричен е Сандов.

Казахме, че искаме споразумение, но да не е коалиционно, защото това означава съвсем друго нещо, допълни той. Тук разговорът не е дали харесваме Пламен Николов или кой и как ще гласува, разговорът е за управлението на тази държава. Искаме от г-н Трифонов нормални политически процеси, нищо по-различно, обясни депутатът от „Демократична България“.

Чувам от ГЕРБ, че те нямат да участват в гласуването, това означава ли, че Бойко Борисов вече е „помилван“ и те са се разбрали при нисък кворум да се реши, попита Сандов. Той отговори категорично, че ако се стигне дотам, че само от БСП и ДПС подкрепят правителството на „Има такъв“, от „Демократична България“ ще минат в опозиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *