Болни с Ковид-19 препълниха отделенията в Благоевград и Гоце Делчев

Болничните отделения в Пиринско отново са пълни с болни от усложнения с Ковид-19. Във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград са приети за лечение 30 души. Преобладаващата част от тях са на възраст 45-60 години, съобщи началникът на отделението д-р Румен Кондев.

Лекарите разполагат с достатъчно медикаменти, включително и с ремдесивир, който дава добри резултати в лечението на коронавируса. В интензивното отделение са настанени 6-има пациенти в по-тежко състояние. Вчера в реанимация е починал 82-годишен мъж от Разлог, бивш служител на МВР.

Пълни са Ковид отделенията и в гоцеделчевската болница, пише в. „Струма“. 61 са хоспитализираните в инфекциозно, детско и неврологично отделение, двама са в интензивното. Вътрешно отделение към момента не приема болни, тъй като в него се извършва ремонт, съобщи зам. директорът на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Ангел Тонгов.

Прогресивно расте и броят на новите случаи с Ковид-19 в Пиринско, които за последното денонощие са 104. Лекарите са категорични, че повишаването на заболеваемостта, която се забелязва в момента, се дължи на британския вариант на Covid-19, който циркулира в страната.

Заразата повали и шефа на РУО – Благоевград Ивайло Златанов. Близо седмица той е в болница с пневмония, след като е диагностициран с Ковид-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *