Бой за ваксини на опашки в „зеления коридор“ в София

Чакащи на опашки за ваксини стигнаха почти до бой на опашките в „Зелени коридори“ за имунизация срещу Covid-19 пред Диагностично-консултативните центрове „Софиямед-централа“ и „Софиямед-Люлин“.

Пред централното ДКЦ на „Софиямед“ от ранна утрин се тълпяха десетки с надеждата да стигнат и за тях ваксините. Опашката набъбваше с всяка минута, но никой не си тръгваше и не се отказваше, въпреки че стана ясно, че ваксините са едва 150. Хората сами се организираха и си създадоха ред с номера.

Към обедните часове ситуацията ставаше все по-изнервена. „Казаха, че имат 150 ваксини – първо бяха 120, после станаха 150. Най-напред като дойдоха, не знаеха сестрата и доктора. Ние си направихме организацията. Те ни я разбиха и казаха: „Спокойно“. Изгониха ни и ето сега ние се саморазправяме. Тези, които са дошли първи, са дошли в 6:30 ч.“, разказаха чакащи.

Хората обясниха, че няма организация и затова избухват скандали.

„Ваксини няма и утре в Окръжна ще е така – бой“.

„Зелени коридори“ за ваксинация с препарата на „АстраЗенека“ днес работиха също във Варна и Смолян.

Възможността за свободна имунизация през следващите дни продължава да зависи от наличните количества ваксини в съответните лечебни заведения, като гражданите могат да потърсят информация от тях и Регионалните здравни инспекции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *