Бойко Борисов се отказва от депутатското си място

Бойко Борисов се отказва от депутатското си място

Премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ се отказва от депутатското си място в НС. Това става ясно от негов пост във Фейсбук. Той посочва, че днес е подал заявление до ЦИК и се отказал от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които е бил избран, въпреки че спечелил лидерските двубои.

„Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме – зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани.“, пише Борисов.

Той прави коментара след визитата си в Рилския манастир и докато показва как се укрепва ската по пътя към Светата обител. Във видеото към поста си пояснява, че денивелацията е близо 90 %, ще сложат мрежи и нов бетон, както и т.нар. шапка. Така ако падат камъни от ската, това да се случва върху шапката, а от там в дерето.

„За разлика от другите, ние решаваме проблеми, които сме наследили от десетилетия“, казва премиерът.

„Едни наши много високо интелигентни колеги по една телевизия се опитаха да говорят за срутището ГЕРБ. И какво стана? Срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред. Тук ми е призивът към всички: „Не обиждайте избирателите към която и да е партия – дали са наши, дали на Слави, дали на Христо, Мая, Корнелия“. Няма значение. Това са български граждани. Не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Нали знаете: Не викай дявола.“ , коментира Борисов.

И добави: „Тези, които се срутиха, да си направят изводи и другият път да са двойно повече, да победят. С тези обиди до там се докараха. И тъй като вече прекаляват със заплахите си, днес подадох заявление и напуснах депутатските заплати. И на първо място имунитет“. Отново изтъква, че такъв на него не му трябва и като премиер не е имал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *