Божанков: Слави Трифонов ще бъде запомнен с едно – предателство

„Надявам се, че все още има време колеги от ИТН и други парламентарни групи – да осмислят момента. Защото техните решения днес ще имат последствия не само за тях, но и за техните деца. Този срам не може и няма да бъде изтрит никога. За Слави Трифонов може би е късно. Недоумявам как човек като него – след всички години на успех в личен и професионален план, ще бъде запомнен с едно нещо, наречено предателство”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПГ на „БСП за България” Явор Божанков в отговор на въпрос има ли надежда за разширена подкрепа за оцеляване на кабинета.

По думите му в момента Слави Трифонов трасира законодателния път, по който мафията ще се завърне във властта. „Защото Трифонов беше натоварен с надеждите на десетки хиляди протестиращи. Това правителство е резултат от онези протести. Дойдохме с един ясен мандат – да свалим ГЕРБ и техния модел от власт”. Как ще бъдат запомнени от историята, ако не вземат правилното решение. А те все още имат време да го направят”.

На въпрос какво ще прави коалицията, ако правителството падне той беше категоричен, че не се мисли за тази хипотеза. „Фокусирани сме изцяло да запазим правителството и да приемем бюджета. Защото и семействата, и възрастните хора са под огромен натиск и те искат актуализация веднага. Тя е необходима и тя трябва да се случи веднага”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *