Близо половин година след въведената реорганизация пуснаха за движение ул. „Христо Чернопеев“

Близо половин година след въведената реорганизация вчера пуснаха за движение ул „Христо Чернопеев“ в района на 5-о СУ.

Припомняме, че на няколко пъти живеещи в района благоевградчани подаваха сигнали до вестник „Струма“. Причината за недоволството бе, че още през лятото непосредствено преди оградата на 5-о СУ бяха струпани няколко купчини земна маса. Улицата бе преградена и с метално ограждение и бе поставен знак, че е забранено влизането на пътни превозни средства. Така движението по ул. „Христо Чернопеев” стана еднопосочно. Проблемът бе и че идвайки от Джамията, шофьорите попадаха в две улици без изход, което не бе указано със знак.

В другото разклонение по ул. „Костур“ пътят свършва при стълбите към Часовника. Там също има метална ограда, а по-нагоре към Владишкото, тоест по ул. „Васил Априлов“ – тежка техника. Така водачите на МПС, тръгнали от Джамията към въпросното кръстовище при 5-о СУ, се озоваваха в капан и трябваше да направят обратен завой.

След проучване от общината обясниха, че прегражденията на ул. „Христо Чернопеев“ са поставени от фирма „ВИП Трейд енд Билд”, извършваща реконструкции в района. От строителната компания заявиха, че при ремонтни дейности се прави и реорганизация на движението. В този смисъл затварянето на ул „Христо Чернопеев“ се налагало, тъй като е част от строителното трасе/обект, още повече че за да се извършват подобни дейности, районът трябва да бъде обезопасен.

Междувремнно търпението на живеещи в района очевидно взе да се изчерпва. Преди десетина дни металната ограда, преграждаща улицата, бе бутната, а хора се заканиха, че ако ограниченията и създаденото им неодобство продължат, то сами ще се организират и ще изринат земната маса, за да отворят платното.

Вчера по обяд репортер на „Струма“ бе свидетел как тежка техника разчиства купчините и най-накрая ул. „Христо Чернопеев“ бе отворена и в двете посоки.

„Готови сме. Приключихме и с отливането на стълбите при Часовника. Сега остава само да се асфалтира ул. „Васил Априлов“, коментираха работници.

Огледът на място показа, че стълбите действително са отлети, а при Владишкото, точно до чешмата с минерална вода, имаше валяк и машини са започнали да полагат настилка в участъка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *