Благотворителни организации от София дариха кислородни апарати на болницата в Благоевград

Лайънс клуб София Капитал с президент Тодор Георгиев и Ротари клуб София Триадица с президент Веселин Георгиев дариха два нови кислородни апарата в МБАЛ Благоевград АД.

Дарението от страна на Lions Club Sofia Capital беше връчено от Станислав Младенов член на клуба и Анастас Георгиев избран за нов президент на клуба 2021-2022 година. Директорът на болницата в Благоевград д-р Митев благодари на представителите на двата клуба и поясни, че дарението е направено в момент, в който болницата е имала спешна необходимост точно от такъв вид апарати.

Настоящата епидемиологична обстановка, както и функционалността на Кислородните концентратори предполагат планиране и на следващи етапи и надграждане на проекта.

Електронно контролираният кислороден концентратор отделя кислорода от атмосферния въздух и снабдява пациента с високо концентриран кислород, чрез носна канюла или назална маска. Кислородният концентратор произвежда необходимия медицински кислород на място в дома или болничната стая и този кислород е готов за употреба от пациента. Не е необходимо към него да се закача бутилка с кислород, концентратора сам си го произвежда. Концентратора се използва от пациенти с различни белодробни заболявания, тоест не само от пациенти с усложнения след Ковид инфекция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *