Благоевградчанинът Георги Маламов спечели търг за общински имот във вилната зона на с. Изгрев

С близо 50 % скочи цената на отстъпено право на строеж върху 18 кв.м общинска земя в благоевградския квартал „Старо Струмско”. Петното бе обявено на търг за застрояване на гараж с начална цена 2320 лв. без ДДС. Трима кандидати се включиха в наддаването, Стоян Богдански с оферта от 2380 лв., Димитър Кръстев с предложение от 3325,50 лв. и Венцислав Николов, който спечели търга срещу 3334,56 лв.

Георги Маламов пък бе обявен за победител в наддаване за закупуване на общински имот с площ 805 кв.м в местността Чуката на с. Изгрев. Мястото е в район, отреден за вилна зона, земята е селскостопански фонд и до него се стига по 300 м черен път. Наддаването тръгна от 29 280 лв. без ДДС, като Маламов предложи 30 350 лв. Виктория Маламова остана втора с оферта от 29 320 лв. Тръжни книжа за участие бе закупил и представител на пловдивската фирма „Артек-2000“ ООД, но не се яви на наддаването, пише „Струма“.

Последният търг, проведен вчера от комисия, назначена от кмета на Благоевград, бе за отстъпено право на строеж на гараж в жк „Ален мак“ с маломерни размери 2 на 5 метра, което стана повод за доста шеги, че става само за мотор, велосипед и бидон с кисело зеле. Петър и Георги Юсеви участваха в наддаването с начална цена 1320 лв. и го взеха за 1330 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 18-годишен нашенец поема по пътя на фермерството
Next post Белица се побратими с македонската община Чаир