Благоевградски бизнесмен дарява средства за ремонт на спортния интернат

Благоевградски бизнесмен дарява средства за ремонт на спортния интернат

Със 100 хиляди лева ще бъде реновирана залата за баскетбол в Спортния интернат в Благоевград. Средствата са безвъзмездно дарение от благоевградски бизнесмен, съобщи на брифинг кметът на общината, Илко Стоянов.

Изцяло модернизирана и в синхрон със съвременните изисквания за провеждане на спортни инициативи от различно естество ще бъде баскетболната зала на Спортен интернат – Пирин. Според дарителя, собственик на фотоволтаични централи, Георги Спасов, с този акт не се търсят никакви лични дивиденти.

Президентът на баскетболен клуб „Евробаскет“, Николай Хаджиев, пък уточни, че след реконструкцията на базата, ще може да се извършва още по-качествен тренировъчен процес. Над 100 подрарстващи в момента тренират в неговия клуб. Вече се формират и два женски тима, както и възраждането на мъжкия баскетбол.

След двумесечни разговори между благоевградския бизнесмен Георги Спасов и представители на кметското ръководство се е постигнало споразумение за дарената инвестиция. Това подчерта кметът, Илко Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.