Бивш миньор нападнат от крадци в дома си, след ритници до припадък задигнали спестяванията му

Бивш миньор от Бобов дол е бит и ограбен от двама мъже, задигнали са му 1500 лв., които бил спестил от пенсията си. Нападателите са задържани. Наглата кражба е извършена в събота вечерта около 22,30 ч.

Репортер на в. “Струма” отишъл в дома на ограбения 85-г. Стоимен Анастасов в Бобов дол. Възрастният мъж живее заедно със сина си. И двамата са със здравословни проблеми. Живеят скромно.

Ето какво разказа 85-г. Стоимен Анастасов: „Боли ме главата и тялото от дясната страна, където единият от крадците ме рита. Разпознах ги в полицията в Рила. Били са четирима, но двама влязоха вкъщи и ме ограбиха. Единият от крадците е залостил вратата на стаята на сина ми, за да не може да излезе и да ме спаси. Другият се хвърли върху мен още с влизането в стаята ми.

Първо ме удари с коляното в ребрата, след това ме стисна за гушата. На масата до леглото ми имаше нож, но не успях да го взема, защото от ударите съм припаднал. Нападателят ми е взел 1500 лв., които ги събирах от всяка пенсия по малко, за да платя данъците на къщата, да купя дърва за следващата зима. Същият мъж идва вкъщи преди 1 седмица и ми предлагаше дърва за огрев, но аз му отказах и той си тръгна. Отвън на улицата го чакаше лек автомобил с още трима души.

Викаха ме в полицията в Бобов дол да ги разпозная. Разпознах нападателите. Не зная откъде са. Всяка вечер синът ми заключва входната врата на къщата, но тази вечер е забравил, добре, че не ни убиха. Нападателят ме удари с нещо метално по главата, може да е било пистолет. Роднини ми предлагат да отида да живея при тях в Костенец след случилото се, но аз не искам. Работих като миньор 35 г., построих голяма къща, не мога да изоставя дома си”, заключи Стоимен Анастасов.

В РУ – Бобов дол са задържани двама млади мъже от Радомир по случая с кражбата в дома на Ст. Анастасов. Почеркът на извършената кражба е на група за обири на възрастни хора от Радомир.

През миналата година група крадци извършиха серия обири в домовете на възрастни хора от селата Яхиново и Червен брег, община Дупница. Нападаха хората в домовете им и ги ограбваха, след като им нанесяха побой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *