Бившият SsangYong подготвя два нови модела

Бившият SsangYong подготвя два нови модела

Корейският производител на автомобили, станал известен на целия свят като SsangYong, е основан през 1954 г., тоест тази година празнува своята 70-годишнина. Само че това вече изобщо не е SsangYong – през 2023 г. компанията беше продадена на местния конгломерат KG Group, след което беше преименувана на KG Mobility (KGM).

Юбилеят обаче е впечатляващ за корейска марка и е логично търговците да го използват активно. На годишнината беше посветено кратко видео, в което бяха подчертани два бъдещи модела на марката KGM.

Една от новостите под формата на концепция вече беше показана по-рано. Това е електрически пикап с кодово обозначение KGM O100. Пикапът е направен на базата на кросоувъра KGM Torres EVX, но технологията му ще е различна и все още не се съобщава. В Корея автомобилът бе представен с един електромотор с мощност 207 конски сили, разположен на предната ос и батерия с капацитет 73.4 kW, която е на китайската компания BYD.

Вторият нов модел на KGM досега не е показван, дори и като концепт. Това е кросоувър с вътрешнозаводски индекс J120. Любопитното е, че корейските специализирани медии кръстиха колата Torres Coupe, въпреки че по-скоро това ще е купеобразен кросоувър в стила на BMW X6.

Както и да е, KGM J120 се отличава и с дизайна си: SUV-то има различна задна част, оригинални LED предни и задни светлини, а на задната врата има допълнителни светлинни секции. Някои корейски медии смятат KGM J120 за електрически автомобил, но според друга версия серийният SUV ще получи хибриден силов тракт. Въпреки че не трябва да се изключва и наличието на чисто бензинова версия.

Премиерата на новия кросоувър KG Mobility се очаква през втората половина на годината, а серийният пикап също може да бъде представен до края на 2024 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *